Rólunk

A vállalkozásról

A Tauril Kft. több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a műszaki gumicikkek gyártása területén. A vállalkozás számára megvannak a mai kor elvárásainak megfelelő szellemi és technikai erőforrások, amelyek lehetővé teszik, hogy a vevők a legjobb megoldást kaphassák a termékekkel. Termékeinek 70%-át az autóipar használja fel. Jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az ipar más szegmenseiről jövő igények teljesítésének területén is. Saját gumikeverék fejlesztés, valamint a modern gumikeverék gyártás biztosítja, hogy a formacikkek és az extrudált termékek gyártásához a legmegfelelőbb alapanyagok álljanak rendelkezésre.

Történetünk

A Tauril szó a korabeli hirdetésen látható hintóabroncs megnevezéséből származik. Az akkori mérnökök kreativitását mutatta, hogy a hintógyártó cég szabadalmaztatta a hintók kerekeinek gumival való bevonását, amely lehetővé tette az éjjel is közlekedő konflisok zajszegény működését. Ennek a gumival bevont hintókeréknek lett a szabadalmaztatott neve a Tauril. A vállalkozás jogelődje az 1935-ben alakult Dr. Dorogi Testvérek és Tuschák Ruggyanta- és Műanyagárugyár volt, amelyet 1948 márciusában államosítottak. 1950. március 24-én a Budapesti Törvényszék a vállalatot Műszaki Gumigyár Nemzeti Vállalat néven jegyezte be. Székhelye a kőbányai Újhegyi úton, a felszámolt Vigodni Adolf Bőrgyárhelyén volt. A vállalat főbb termékei az 1960-as évek elejéig: kerékpárgumik, cipősarkak és -talpak, gumilábbelik, gumitömlők, gumilabdák, radírok voltak.
1963-tól az Országos Gumiipari Vállalat később a Taurus Gumiipari vállalat gyáregysége lett. 1966- tól Tauril néven működik azóta különböző iparágaknak gyárt műszaki gumicikkeket. 1996-ban a privatizáció során 100%-os magántulajdonba került. 2000-ben felépült a Tauril romániai üzeme Szatmárnémetiben, amely szintén gumi formacikkek gyártásával foglalkozik.